Computerspil

Computerspil er en integreret del af børns legekultur. Børn og unge bruger computerspil til underholdning, udvikling af kompetencer, tidsfordriv og til socialt samvær. Børn synes det er sjovt at spille computerspil, og de er gode til det.

Computerspil er samtidig genstand for intens debat. Spiller børnene for meget, og bliver de aggressive af compterspillene, er nogle af de spørgsmål, der debatteres.

Her på siden får du gode links til information om børns brug af computerspil.

Råd og viden om børn og computerspil fra Medierådet

På Medierådet for Børn og Unges portal er gode råd og brugbar viden til forældre, pædagoger og lærere om børn og unges brug af computerspil.

Råd og fakta

Gennem aviser og tv får forældre næsten dagligt serveret modsatrettede oplysninger, enten om hvor kompetente deres børn bliver af at spille, eller om hvor aggressive de kan udvikle sig til at blive.

Medierådet for Børn og unge giver på deres portal en lang række gode råd om børn og computerspil.

Nordisk satsning på computerspil

De nordiske kulturministre har besluttet at satse på udviklingen af nordiske computerspil som alternativ til de internationale produkter, som ellers dominerer markedet.

Nordisk Computerspilsprogram, som projektet hedder, arrangerer forskellige events og giver udviklingsstøtte til nye nordiske kreative projekter. Programmet bliver finansieret af Nordisk Ministerråd og administeret af Nordic Game Resources AB.

Hvert år bliver der holdt en computerspilskonference, Nordic Game, hvor spiludviklere møder producenter, forskere og andre relevante parter på området.

Inspirationsmateriale om computerspil

Udviklingen inden for computerspil går så stærkt, at den kan tage pusten fra enhver. Mængden af spil er enorm, spilindustrien vokser eksplosivt, og størstedelen af alle børn og unge spiller i større eller mindre omfang.

Frederiksberg Kommune har udviklet et inspirationshæfte til lærere, som skal gøre det lettere at inddrage spil i undervisningen og andre pædagogiske sammenhænge.

Links

Computerspil i skolen

På portalens side om 'Digitale medier i undervisningen' finder du også inspiration til at integrere computerspil i folkeskolens undervisning.

Digitale medier i undervisningen

Spil og medier.dk

Samlet indgang til anmeldelser, nyheder, links og brugerratings af kommercielle og independent-spil. Der vil også være mulighed for at låne spil på sitet.

Spilogmedier.dk

Sidst opdateret  7. februar 2012