Leg og udendørsliv i skolen

Naturen som ramme giver masser af inspiration til legen, til læring og til udvikling af sanser. Nedenfor findes en oversigt over organisationer og projekter der arbejder med at integrere legen og udendørslivet i skolelivet.

Skoven i skolen

Skoven i Skolen er et undervisningsprojekt der giver lærere og elever mulighed for at flytte undervisningen ud i skoven. Vi udvikler undervisningsmaterialer om skov og træ, og arbejder på at åbne skove og trævirksomheder for skolerne.
Skoven i Skolen udvikler materialer til alle grundskolens fag og klassetrin. Dansk i skoven, matematik i skoven, musik i skoven osv.  Det betyder at du som lærer kan finde ideer til netop din ude-undervisning i skoven.

LegepatruljeN

Projekt Legepatruljen.dk er blevet voldsomt efterspurgt ude på skolerne, hvor de sætter legen på skemaet - i frikvarterne. Grønt flag - grøn skole <//b>Grønt Flag - Grøn Skole er et undervisningsprogram for bæredygtig udvikling for alle grundskoler i Danmark.Get moving – før din mor eller far får syge ideer.

Get moving

U-topi er et tilbud til skoler, der har interesse i at arbejde med klima og bæredygtighed. Workshoppen varer fire timer og foregår i teatrets lokaler, der bliver omdannet til et fremtids univers, hvor de unge skal forsøge at udarbejde løsninger til klimaproblemet, samt reflektere over deres forventninger og drømme om fremtiden. Workshoppen giver inspiration og grobund til videre arbejde med disse problemstillinger resten af skoleåret.Workshoppen henvender sig til aldersgruppen 9-18 år.

Links

Naturlegepladser

Naturstyrelsen har et oversigtskort over naturlegepladser i hele Danmark. Her kan du finde adresser og beskrivelser af naturlegepladser i dit lokalområde.

Find naturlegepladser

Sidst opdateret 25. oktober 2012