Formidling til skolebørn

Der findes mange tiltag, som formidler film til skolebørn, blandt andet filmklubber og skolebioordninger rundt omkring i landet. Desuden har Det Danske Filminstitut en række tilbud til skolerne.

Kurser for lærere

Filminstituttet arrangerer årligt mere end 60 kurser i hele landet for lærere, lærerstuderende, skolebibliotekarer og andre filminteresserede i undervisningsverdenen.

Norden i Bio

Norden i bio er en fælles nordisk sprogsatsning for skoler i hele Norden. Hensigten er, at eleverne skal forbedre deres nordiske sprogkundskaber ved hjælp af et filmbaseret undervisningsmateriale. Filmene vil danne grundlag for diskussioner om bl.a. forelskelse, venskab, mobning, relationer til forældre m.m.

Lille voksen
Stillbillede fra "Lille voksen"
Foto: Viktoria Blomberg

Filmstriben - film til skoler og biblioteker på nettet

Filmstriben er navnet på en landsdækkende streamingtjeneste, hvor skoler og biblioteker kan vise kort- og dokumentarfilm via internettet.

Filmene er et bredt udvalg af nyere kort- og dokumentarfilm, og en lang række af titlerne indgår også i DFI's Skolekatalog over film, der er særligt egnede til undervisning.

Ved at tegne et abonnement på Filmstriben får skoler og biblioteker mulighed for at vise filmene på computer, tv eller storskærm. Abonnementet omfatter et ubegrænset antal visninger af filmene.

Den nye digitale formidling af DFI's film vil åbne nye muligheder for at integrere filmene i undervisningen.

Filmstriben er udviklet af Dansk BiblioteksCenter i samarbejde med Det Danske Filminstitut.

Relaterede links

Med Skolen i Biografen

Det Danske Filminstituts skolebioordning tilbyder film og undervisningsmaterialer for alle klassetrin, i hele landet.

Med skolen i biografen

Børnefilmklubber

Danske Børne- og ungdomsfilm-klubber (DABUF) har en oversigt over alle landets børnefilmklubber.

Sidst opdateret  7. februar 2012